Budapest a legélhetőbb kelet-európai város egy felmérés szerint, de Bécstől még mindig jó messze vagyunk

Desktop
(fotó: Lezseren - ittlakunk.hu)

Az Economist angol hetilap felmérése szerint ismét Bécs lett a világ legélhetőbb városa. Az éves listát a laphoz köthető Economist Intelligence Unit állítja össze, összesen 140 várost rangsorol 30 faktor figyelembevételével, köztük olyanokkal, mint a stabilitás, egészségügy, kultúra, környezet, oktatás és infrastruktúra. Bécs az elérhető 100 pontból 99,1-et ért el.

A kelet-európai városok közül Budapest áll a legjobb helyen: a 100 pontból több mint 90-et kapott, ezzel jócskán meghaladta a régiós átlagot, így elmondható, a magyar főváros a legélhetőbb város a régióban. Érdekességként kiemelhető, hogy Belgrád erősen feltörekvőben van, a 82. helyről a 77. helyre ugrott fel.

A lista végén Damaszkusz áll - írja a lap.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek