Megújítják a Radnóti körüli parkot

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: csepel.hu)
(forrás: csepel.hu)

Hamarosan megújul a Radnóti Miklós Művelődési Ház körüli park. A mintegy 20 ezer négyzetméternyi területen nemcsak a közterületet szépítik meg, hanem a művelődési ház és a szakorvosi rendelő homlokzatán is lesznek kisebb felújítások.

A tervezésnél alapvető szempont volt, hogy a meglévő növényállomány egészséges egyedei megmaradjanak, ugyanakkor a teljes zöldfelület megújuljon. A területen jelentős gyalogosforgalom van, ezért új gyalogos utak is épülnek. A Radnóti Miklós Művelődési ház előtti rendezvénytér kibővül és további árnyas pihenőhelyek létesülnek. Az intézmények mögötti zöldterületen egy játszóhely (4 játszóeszközzel) és fitneszpark (4 kültéri fitneszgéppel) kap helyet. De lesznek itt új padok, biciklitárolók és vadonatúj hulladékgyűjtők is – nyilatkozta a Városgazda Zrt. a csepel.hu-nak.

A teljes zöldfelület automataöntözést kap, ehhez a vizet 2 fúrt kút adja majd. Néhány beteg, rossz állapotú fa kivágására volt szükség a területen, ezek pótlása, valamint több ezer cserje és évelő növény ültetése a kivitelezés utolsó fázisában történik.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?