Jócskán drágul az új buszvégállomás tervezése, cserébe fedett és zöldebb váróink lesznek

Desktop
Megszűnne a buszvégállomás a Szent Imre téren
Megszűnne a buszvégállomás a Szent Imre téren

Az eredetileg tervezettnél 23,5 millióval többe kerül a Szent Imre téri buszvégállomás áthelyezésének tervezési költsége – derült ki a közbeszerzési értesítőből.

A „Csepel városközpont és autóbuszállomások tervezését” még 2018 márciusában nyerte el a Főmterv Zrt. A BKK által kiírt tervezési feladatok között szerepel annak vizsgálata, hogy a Szent Imre téren hogyan szüntethető meg az autóbuszok végállomása úgy, hogy a közösségi közlekedés ne szenvedjen csorbát. Elvégzendő feladat még a buszvégállomás lehetséges helyszíneinek tanulmányterv szintű kidolgozása, majd a kiválasztott változatra teljes körű, kivitelezésre alkalmas tervdokumentáció elkészítése. Mindezt a munkát 56 millió 400 ezer forintért vállalta el a cég.

Ez az összeg emelkedett meg 23,5 millió forinttal, azaz a tervezési végösszeg most nettó 79 millió 900 ezer forintra változott. Az „áremelést” két dolog indokolta. Az egyik, hogy Borbély Lénárd polgármester tavaly novemberben azt kérte – tesszük hozzá teljesen jogosan –, hogy a tervezett buszvégállomáson az utasforgalmi peronokat és a főbb gyalogos útvonalakat fedjék le. A másik, hogy a tavaly decemberben hatályba lépett új Csepeli Építési Szabályzat szerint biztosítandó zöldfelületi arány csak zöldfal kialakításával lehetséges, ennek megtervezése pedig szintén pótmunkát igényel.

Borbély Lénárd egyébként azt írta közösségi oldalán, hogy a tervek szerint az új buszvégállomás nem költözik majd messzire, a Gerincúthoz kerül, ahol a Volánbuszok is várakoznak. A polgármester azt is megjegyezte, hogy a Szent Imre téri jelenlegi buszvégállomás helyére a lakosság bevonásával közösségi tervezést indítanak, hogy együtt dönthessük el, mi legyen a városközpontban.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek