Itt a válasz a hibás csepeli emléktáblára

Oszd meg másokkal!

Desktop
fotó: csepel.hu

Mi is megírtuk, hogy hibásra sikerült az október 6-án felavatott – Aradi vértanúk tiszteletére emelt – emléktábla szövege, ugyanis 1849 helyett 1848 szerepel a kivégzés dátumaként.

A sajtóban több helyen is megjelent fiaskó után a csepel.hu-n korábban közzétett - emléktábla avatásról szóló - cikkben szereplő „Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc aradi vértanúira emlékeztek, egyúttal egy emléktáblát avattak az Aradi vértanúk és a Szentmiklósi út kereszteződésében október 6-án.”  mondatban az „avattak” szót „koszorúztak”-ra cserélték.

Mindemellett az önkormányzat elnézést kér, sajnálja a hibát, melyet javítani fognak.

A Magyar Nemzet megkérdezte az önkormányzatot a tévedésről, Ábel Attila alpolgármester a következő választ adta:

„Az aradi vértanúk csepeli emléktáblája helyszűke miatt eredetileg egy magánház kerítésén volt. Szomorú, de korunkra jellemző, hogy a magánház tulajdonosa pénzkereseti lehetőséget látott a táblában. Ezért nem elégedett meg azzal, hogy a kerület a kerítését is rendben tartotta, éves bérleti díjat követelt. A csepeli önkormányzat nem kíván semmilyen zsarolásnak sem engedni. A kerület vezetése határozott úgy, hogy egy emlékoszlopot állít az emléktábla helyett. Az idő rövidsége miatt hiba csúszott a szövegbe, amit sajnálunk. A hibát elkövető kollégánkat felelősségre vontuk. Azzal viszont nem értünk egyet, hogy a Magyar Nemzet vagy bármely más médium megalázza a hibát elkövető munkatársat, ezért a nevét nem közöljük.”

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?