Pontyok a Kis-Dunába

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: rdhsz.hu)
(forrás: rdhsz.hu)

Bár az alacsony vízállás, és az oxigénszegény víz miatt, ha a tervezettnél később is, de megtörtént az őszi haltelepítés a Ráckevei- Soroksári Duna-ág északi részén is.

Az októberi vízminőségi problémák miatt az őszi haltelepítési tervet elővigyázatosságból megváltoztatta a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség, így a Makádon lehalászott mintegy 100 tonna ponty túlnyomó részét a Ráckeve alatti kedvezőbb vízminőségű szakaszon telepítették be.

Az északi részen elmaradt halasítások kompenzációjaként ezért további 12 ezer kg kétnyaras pikkelyes pontyot szállítottak ki a felső szakasz három telepítési helyére. A Kis-Duna csepeli oldalán 4 000 kilogramm halat engedtek a vízbe november 21-én – közölte az szövetség.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek