Örülnél egy strandnak Budapesten a Duna partján?

Desktop
Budapest 1930-ban a dunai uszodákkal (forrás: fortepan.hu/Zainkó Géza)

A Duna vizének minőségéről nincsenek felmérések azzal kapcsolatban, hogy egyáltalán lehetne-e benne Budapesten fürdeni, mivel senkinek sincs szándéka kijelölt strandot létesíteni a partján.

A hatályos rendelkezés értelmében az úgynevezett védőtávolság nem teljesül, ugyanis a folyóvízi strandokon nem lehet szennyvízbevezetés a strand feletti 5 kilométeres folyószakaszon – derül ki a 444.hu cikkéből, amiben annak jártak utána, hogy milyen feltételeknek kell teljesülnie a dunai fürdőzéshez. Maga a felvetés életszerűnek tűnik, hiszen, mint írják, minden rendes Duna-parti fővárosban van strand, csak Budapesten nincs, pedig száz éve még kilenc volt, sőt idén a Sziget Fesztivál alatt is lehetett „fürdeni” a folyóban.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek