Szerintetek maradhatna HÉV Csepelen vagy jobb lenne a villamos?

Szerző:
Fülöp Zita
2016.03.15. k., 23.57

Oszd meg másokkal!

A budapesti olimpiához kapcsolódó tervekben szerepel a Boráros tér és Csepel között közlekedő HÉV villamosra cserélése. Tehát csepeli HÉV helyett villamosok járnának, de csak a Közvágóhídig. A Nemzeti Színház előtt pedig felszednék a síneket. A tervek szerint épülne egy Csepel-szigetre vezető, Pestre és Budára is átnyúló új híd, a Galvani híd, mégpedig a budai Galvani utca és a pesti Kén utca magasságában. Emellett felszámolnák az 1912-től működő HÉV-vonalat. Az olimpia központi fejlesztési területének ugyanis Észak-Csepelt és környékét jelölték ki a tervezők. Itt lenne a 60 ezres központi stadion a Rákóczi híd és a Kvassay-zsilip közötti területen, szemben vele a médiaközpont, az olimpiai falu a soroksári Duna-ág mentén. A Boráros térről induló csepeli HÉV pályája azonban Észak-Csepelen éppen kettéválasztja a helyszíneket. A terv szerint emiatt HÉV helyett a játékok idején villamos járna, mégpedig 7-es, de ez is csak a sziget belső részén, nem menne ki a Boráros térig.

HÉV
81% (376 szavazat)
Villamos
17% (81 szavazat)
Egyik sem
2% (9 szavazat)
Összes szavazat: 466
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek