Hol önkénteskednének leginkább a csepeli diákok?

Desktop

A 2011-ben elfogadott nemzeti köznevelési törvény értelmében az érettségi vizsga feltételeként ötven óra közösségi szolgálatot kell teljesíteniük a diákoknak. Ez első alkalommal a 2016. január 1-je után érettségi vizsgára jelentkezőket érinti, vagyis a 2012/2013-as tanévben tanulmányaikat folytató 9. évfolyamos középiskolai tanulókat. Ők azok, akiktől hivatalos igazolást kérnek majd arról, hogy hol végeztek önkéntes munkát.

Csepelen a Humán Szolgáltatások Igazgatósága (HSZI) segíti az iskolai közösségi szolgálatok szervezését. Juhászné Végi Edit, a Családsegítő Közösségi Ház önkéntes koordinátora előzetes közvélemény-kutatást végzett a kerületi középiskolákban, amiből kiderült, hogy a legtöbb tanulót az állatkert és állatmenhelyek vonzzák - olvasható a csepel.hu-n.
 
A fővárosi állatkertben azonban 18 év alattiakat nem alkalmaznak önkéntes munkára. De kerületünkben az óvodák szívesen fogadnának diákokat kerítésfestésre: ez csak szervezés kérdése. A civil szervezetek, művelődési házak, idősotthonok, nyugdíjasházak, önkormányzati és egészségügyi intézmények, az iskolák és óvodák is lehetőséget kínálnak a nyári szünetben.
 
A kerületben a Jedlik Ányos Gimnázium tanulói élenjárnak a közösségi szolgálatban. Támogatójuk Karácsony Zsuzsa pedagógus ma is lelkesen irányítja csapatát. Természetesen – az iskolákon kívül – a szülők is felkutathatják közvetlen környezetükben a fogadó intézményeket.
 
Korábban írtunk is egy honlapról, amely segíti az önkéntes helyeket kiválasztani. Ezt a cikkünket ide kattintva találhatjátok meg.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek