Ingyenes jogosítvány és iskolakezdési támogatás Csepelen

Desktop

Van Csepelen egy szakközépiskola, ahol olyan hiányszakmákra képezik a tanulókat, melyekben komoly szakemberhiány alakult ki napjainkra. A Szabóky Adolf Általános és Szakképző Iskola Budapest XXI. kerületében a jövő szakembereit oktatja Kőműves, Épület- és szerkezetlakatos, Asztalos, Hegesztő, Festő, mázoló és tapétázó, Eladó, Női szabó szakirányon.

A szakértői véleménnyel rendelkező sajátos nevelési igényű tanulók is olyan piacképes szakmához juthatnak az iskolában, mint például a Szobafestő, Élelmiszer-, vegyi áru eladó, Vendéglátó eladó, Parkgondozó vagy a Textiltermék-összeállító.

A szakemberek hiánya a munkaerőpiacon már ott megmutatkozik, hogy a nyári szakvizsgákat követően szinte az iskola kapujában várják a vállalkozók a Szabókyban végzetteket azonnali kezdéssel, munkaszerződéssel. A záróvizsgát követően pedig lehetőség van az érettségi vizsgára felkészülni az intézményben.

A tanulókat természetesen ösztönözni kell. Az iskolában működő ösztöndíjrendszerről Istvánfy Attila igazgató úr adott tájékoztatást: „A tanév elején 60.000,- Ft-ig terjedő azonnali Iskolakezdési támogatást fizetünk a hozzánk beiratkozóknak. A további pénzbeli támogatások három pillérre épülnek, melynek köszönhetően a hiányszakmás tanuló akár 750 ezer forintot is hazavihet egy tanév alatt. A hiányszakmát elsajátító, végzős tanulóinknak a szakvizsgával együtt egy B kategóriás jogosítvány megszerzésének lehetőségét is felajánljuk, méghozzá teljesen ingyen!

Felnőttek részére 7-8. Általános iskolai, továbbá Hegesztő, Épület- és szerkezetlakatos, Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, Női szabó képzést szervezünkk esti tagozaton. A képzések - a vizsgákat is beleértve - teljesen ingyenesek, sőt havi ösztöndíjjal támogatottak.

Leendő tanulóink részére további tájékoztatás telefonon (277-8301, 276-0022), Facebook oldalunkon és a www.szakisuli.hu weboldalunkon nyújtunk.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek