Kápolna és imaterem is lesz a felújított Jedlik gimiben

Desktop
(forrás: Magyar Építők)
(forrás: Magyar Építők)

Hamarosan teljesen újjászülethet a Jedlik Ányos Gimnázium. A projekt részeként teljesen megújul a régi oktatási főépület, valamint a meglévő tornaterem bontásával új központi aulát terveznek tornatermi és szakoktatási szárnyakkal. Az iskola területén rendezik a kert és udvar állapotát, továbbá az infrastruktúrát is fejlesztik – derül ki az uniós közbeszerzési adatokban szereplő tervezési kiírásból.

(Katt a nagyobb képért!)

A háromemeletes, 5800 négyzetméteres főépület teljes körű külső és belső felújításon esik majd át. A fejlesztés keretében többek közt modern tantermeket és öltözőszekrényeket alakítanak ki, valamint korszerűsítik a tantestületi épületrészeket. Az iskolában nagy hangsúlyt fordítanak az intézmény egykori tanára, Vermes Miklós szellemiségének megőrzésére, ennek jegyében könyvtárat, múzeumot és levéltárat létesítenek majd az épületben – írja a Magyar Építők.

Kialakítják az intézmény új, 6500 négyzetméteres auláját-rendezvényterét, amely egyemeletes szakoktatási és tornatermi szárnnyal létesül majd. Az új épületrészen létrehoznak többet közt:

  • korszerű tantermeket és szaktantermeket,
  • kápolnát és imatermet,
  • többfunkciós osztható tornatermet lelátóval,
  • rendezvény- és dísztermet,
  • aulát.

 

(Katt a nagyobb képért!)

Az udvaron pavilonokat is kialakítanak, ahol órákat tarthatnak, lesz díszkert és pihenő-tanulókert, valamint közösségi és relaxációs tereket is létesítenek majd. Az épületben különféle interaktív elemeket is elhelyeznek.

Az iskola területén fejlesztik a kültéri sportolás lehetőségeit is. Ennek keretében futópályát alakítanak ki, innovatív időmérő eszközök beépítenek be, valamint megújítják a lefedhető, sportburkolatos pályákat is.

(Katt a nagyobb képért!)

Az infrastruktúra-fejlesztés részeként felújítják a gyalogos útvonalakat és a kerítést, illetve rendbe teszik az udvart és a zöldfelületeket. A gimnázium környékén rendezik a parkolási problémákat és új forgalmi rendet alakítanak ki.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek