Legalább két évre elköltözik a Jedlik gimnázium

Desktop
A Jedlik Ányos Gimnázium fejlesztésével azt szeretnénk elérni, hogy az egész csepeli közélet, szellemi élet, köznevelés-közoktatás is emelkedjen – mondta Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő a gimnázium fejlesztésének irányát meghatározó társadalmi egyeztető fórum ülését követő sajtótájékoztatón.

A politikus – aki az egyeztető fórum elnöke, és maga is egykori jedlikes diák – elmondta: a gimnázium teljes körű külső-belső felújítására a kormány ötmilliárd forintot biztosít. Hozzátette: a gimnázium fejlesztésének fő irányait egy társadalmi tanácsadó, egyeztető testület határozza meg, és ez a testület hivatott arra, hogy a helyi igényeknek megfelelően koordinálja a beruházást. Mint mondta, a testületben jeles csepeliek, és a gimnáziumhoz kötődők vesznek részt, valamint a diákönkormányzat, mert a diákokat is szeretnék bevonni a gimnázium megújításába.

Németh szerint a cél az, hogy a megújult intézményben a diákok megbízható, megalapozott tudást kapjanak, és sikeresen tudjanak érvényesülni az életben. A tanárok számára olyan feltételeket szeretnének biztosítani, hogy munkájukat a legmagasabb szinten tudják végezni, a szülők pedig biztonságban tudják gyermeküket az iskolában.

Mint mondta, az iskolát eredetileg 1945-ben alapították a bencések, azóta számtalan kiváló tanár oktatott az intézményben, akiknek szellemisége, tudása az iskolában megmaradt, és ezt mindenképpen szeretnék továbbvinni.

Elmondta azt is, hogy a felújítás miatt legalább két tanévre át kell költöznie az iskolának egy másik épületbe.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek