Nem volt elég biztonságos a csepeli iskolában leesett ablak?

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Jedlik Ányos Gimnáziumban kedden súlyos baleset történt. Ezt először Dukán András Ferenc - a Momentum politikusa -  hozta tegnap nyilvánosságra facebook oldalán, szülői jelzések alapján.

Ma a Klebelsberg Központ kiadott egy tájékoztatást miszerint „az egyik óraközi szünetben szellőztetés céljából nyitott ablak alatt ülő diák a székről felállva, fejét és vállát az ablakba ütötte, amely ettől a csuklópántokból kicsúszott és az asztalra, majd a mellette ülő társára dőlt.” A tájékoztató kiemeli, hogy az iskolában nincs balesetveszély, szerintük ugyanis a balesetet a gyermekek figyelmetlensége okozta.

A két sérült diákot mentővel kórházba kellett szállítani, egyikük agyrázkódást szenvedett, a másik diáknak annyira összevágta a kézfejét az üveg, hogy meg kellett műteni. Mindkét tanuló jobban van, holnap valószínűleg haza is engedik őket.

A baleset elkerülhető lett volna, ha az ablakokon kicsúszást megakadályozó profil van, ezt a fenntartó tegnap fel is szerelte.

A kérdés, hogy ha ez ennyivel megakadályozható, akkor eredetileg miért nem volt ilyen profil az ablakokon és vajon a többi iskolában van -e?

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek