Bokrétaavatót tartottak a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia csepeli sportcsarnokánál

Desktop

Az ünnepélyes eseményt abból az alkalomból tartották, hogy a háromszintes, csaknem 4 000 négyzetméteres sportkomplexum elérte szerkezetkész állapotát.

Az építkezés idén áprilisban indult, a kivitelezés jelenleg 35 százalékos készültségű. Jelenleg a tetőszigetelési munkákat végzik, karácsonyig a homlokzati panelezés is elkészül – áll az akadémia közleményében.

Az új spotcsarnok látványterve

A sportcsarnokot várhatóan 2019 őszétől, a mellette később megépülő birkózó szakkollégiumot pedig 2020 végétől vehetik birtokba a birkózók. A nagyszabású sportberuházást a kormány 4,5 milliárd forinttal támogatja.

A sportcsarnok nemcsak a birkózásnak, hanem más sportágaknak is otthont ad majd, ezenkívül kulturális és közösségi események helyszínéül is szolgálhat, és akár 1 000 fős rendezvényeket is képes lesz befogadni.

Az új spotcsarnok látványterve

Az ünnepségen beszédet mondott Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt valamint Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány alapítója.

A szerkezetkész épületet és a rajta elhelyezett bokrétát a helyszínen megáldotta Kertész Péter, a Csepeli Főplébánia plébánosa, pápai káplán.

Az ünnepségen leplezték le az idei budapesti birkózó-vb magyar sportsikereit megörökítő festménysorozat első alkotásait, melyen részt vett az alkotó Adorján Attila festőművész, valamint Bácsi Péter kétszeres világ- és Európa-bajnok birkózó, a hazai vb magyar aranyérmese.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek