Kiírták a közbeszerzést a csepeli Xtrém Park generáltervezésére

Desktop
Ilyen lenne (forrás: KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja NZrt.)
Ilyen lenne (forrás: KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja NZrt.)
A KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. kiírta a közbeszerzést az Xtrém Szabadidő Park létesítményeinek generáltervezésére.

A Budapesti Xtrém Szabadidő Park az Észak-Csepelt és Dél-Pestet érintő, átfogó fejlesztési program, a Déli Városkapu Fejlesztési Program részeként valósul meg. A Fejlesztési Program legfontosabb eleme a 12 000 férőhelyes Diákváros, amely a fővárosban évtizedek óta hiányzó és a felsőoktatás fejlesztésében is fizikai korlátot jelentő kollégiumi férőhelyeket bővíti. A Diákvároshoz kapcsolódnak a diákok, sportolók és a lakosság által is használható közösségi terek, sportlétesítmények – így a vadvízi központot és a BMX központot magában foglaló Xtrém Szabadidő Park is -, amelyek révén egy lepusztult, elhanyagolt környékből, fővárosi léptékben is vonzó városnegyed válik – áll a közbeszerzési értesítőben.

A beruházás célja, hogy regionális, országos, illetve nemzetközi verseny megrendezésére biztosítson megfelelő infrastruktúrájú és minőségű versenykörnyezetet, emellett a Diákváros lakói, az amatőr sportolók és a lakosság számára is hozzáférhető sportolási, rekreációs és szabadidős lehetőséget nyújtson.

A most kiírt közbeszerzés a kajak-kenu szlalom verseny- és edzőpálya, illetve BMX verseny- és gyakorlópályák, mindkét létesítményhez tartozó klubház(ak), továbbá a tervezési határon belüli út, közmű és környezetrendezésre vonatkozó generáltervezési feladatainak teljes körű ellátására vonatkozik.

A vadvízi központ a Magyar Kajak-kenu Szövetség országos edzőközpontja, a BMX központ a Magyar Kerékpáros Szövetség edzőközpontja lesz, azonban nyitva állnak majd a nagyközönség előtt is. A két, összesen mintegy 4 500 négyzetméter alapterületű klubházban a közösségi, igazgatási, sportolói és kiszolgáló funkciók kapnak helyet. A létesítmény komplexum elhelyezésére mintegy 16 hektár terület vehető igénybe.

A vadvízi központ részei a klubház, a szlalompályák, az indító és érkező medence, a nézői terület a lelátókkal (+ mobil lelátó helyének biztosítása), a közlekedő területek, továbbá a belső út és hídhálózat.

A BMX központ részei a klubház, a 300-400 méter hosszú BMX pálya, a BMX gyakorló pálya, Pump track pálya, Free style park, a nézői terület a lelátókkal + mobil lelátó helyének biztosítása, és a közlekedő területek és úthálózat.

Az ajánlatokat november 6-ig kell benyújtani a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjának.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek