Véradás a Curves Csepelben

Programot feltöltötte:
Varga Viktória

Oszd meg másokkal!

Desktop

Szeretettel várunk minden segíteni vágyó fiatalt, felnőttet, hölgyet, urat, aki szintén számítana segítségre ha véletlenül ő vagy bármely családtagja kerülne műtőbe és nem szeretnének vérhiány miatt komplikációkkal küzdeni!

Helyszín: Curves Csepel - 1211 Bp. II. Rákóczi F. út 69. I. em.
Szervezők:
Csepeli Női Sportegyesület elnöksége és Curves lányok
Magyar Vöröskereszt
Országos Vérellátó Szolgálat

Ki adhat vért?
- Véradó lehet mindenki, aki egészséges betöltötte a 18. életévét, de még nincs 60 éves, és testsúlya meghaladja az 50 kg. (60 év fölött az adhat vért, aki rendszer véradónak számít azaz min. évente 1x részt vesz véradáson)
- Nők évente négyszer, férfiak évente ötször adhatnak vért. Két véradás között minimum 56 napnak kell eltelnie
- A véradás alkalmával steril vérvételi zsákba, egyszer használatos tű segítségével 4,5 deciliter teljes vért vesznek le (egy egység/1E), és egy keveset a vizsgálathoz mintacsövekbe
- A véradás 30-45 percet vesz igénybe, adatfelvétellel és kivizsgálással együtt.
- Fontos a véradás előtti folyadék fogyasztás mely segít a véradás alkalmával levett plazma pótlásában és, ha megfelelő mennyiségű folyadék van a szervezetben az erek teltebbek, a véna jobban látható, gyorsabb a vérvétel.

A véradás menete:
1. Megadod személyi adataid a nyilvántartáshoz, kitöltesz egy kérdőívet egészségügyi állapotodról. Az adatfelvételhez a személyi igazolványra, lakcím- és TAJ kártyára feltétlenül szükség van. (Figyelem! Csak az eredeti TAJ-kártya fogadható el, fénymásolat nem!)
2. Külföldi állampolgár esetén útlevél és magyar TAJ kártya szükséges (Figyelem! Csak az eredeti TAJ-kártya fogadható el, fénymásolat nem!).
3. Vérminta levétele egy pici tűszúrással
4. Konzultáció a kitelepült orvossal
5. Kényelmesen elhelyezkedsz a vérvételi ágyon. A steril vérvételi zsákba 5 perc alatt leveszik a vért. Még 5 perc pihenő!

Az önzetlen cselekedetet meghálálva minden új, külsős önkéntes ajándékba kap egy 1 hetes Curves ajándék utalványt valamint a már meglévő Curves tagok között kisorsolunk ajándékba egy 1 hónapos ingyenes tagságot! 

Ki nem adhat vért?
Nem adhatnak vért terhes és szoptató anyák. Szintén időleges kizárás vonatkozik nátha, torokgyulladás, herpesz esetén, kis – és nagy műtétek után, malária (ha 3 éven belül voltak tünetei), a sebészi- és sugárkezelésben részesült rákos megbetegedések (ha nem telt még el 5 év az utolsó kezelés óta), a nem megfelelően beállított magas vérnyomás, az alacsony vérnyomás, a vérszegénység, bizonyos gyógyszerek, egyes májgyulladás fertőzések és a közelmúltban történt vérátömlesztés esetére. A véradásból végérvényesen kizáró állapotok például: vérzékenység, vérképző szervi betegség, a hepatitis -B és -C fertőzés, a szívbetegség, bizonyos daganatos megbetegedések (leukémia, limfóma, bármely daganatos betegség, amely a kezelés ellenére kiújult, vagy bármikor kemoterápiát igényelt), a súlyos asztma, a vérzési zavarok, a prion betegségek lehetősége, luesz, az AIDS vagy a HIV fertőzöttség lehetősége az életmód miatt.

Kedves érintett Curves-ös vendégeink:
Ezen a napon 08:00-14:30-ig leszünk nyitva, déli zárás nélkül! Az utolsó edzést 13:45-kor kell megkezdeni!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?