Akadozik a szemétszállítás Dél-Pesten

Oszd meg másokkal!

Desktop

Több dél-pesti kerületből érkezett lakossági panasz szerkesztőségünkhöz, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. nem szállította el a kommunális szemetet a szokott napon.

Július 5-én Magó Ica tette közzé csepeli Facebook-oldalunkon az alábbi bejegyzést: „Ady Endre út 5. és 3.sz.alatti Társasházaktól a szemetet nem vitték el hétfőn. Megjegyzem öthéttel ezelőtt sem. Telefon, levél, egyéb reklamáció, majd ma az újabb szállítási napon az elmaradt el nem szállított szemetet a zsákokkal nem vitték el. Hogy miért? Mert nincs ráírva a munkalapjukra. Köszönjük Közterület fenntartó Zrt.”

Megkérdeztük a társaságot, mi a teendő abban az esetben, ha nem történik meg a szemétszállítás a megjelölt napon.

– Amennyiben az FKF Nonprofit Zrt. hibájából törtét lemaradás, úgy a hivatalos szolgáltatás másnapján az FKF újra megkísérli az elszállítást. Amennyiben nem az FKF hibájából történt a lemaradás (például késői kuka kikészítés, egyéb okok), úgy a soron következő ürítési napon történik meg a tartályok tartalmának elvitele. Ezért kérjük a lakosokat, lakástulajdonosokat, hogy legkésőbb az elszállítás napján hajnali 5 óráig helyezzék ki a tartályokat – írta válaszában a szolgáltató.

Nem javasolják, hogy a kukákat huzamosabb ideig közterületen hagyják a lakók. Ugyanis amennyiben ellopja valaki, akkor a kuka árát az ingatlanhasználónak kell megfizetnie, mivel kártérítési kötelezettség terheli – közölte a társaság.

Felmerül a kérdés, hogy amennyiben nem szállítják el a szemetet egy adott héten, kapnak-e a lakók jóváírást a szemétdíjból?

Az FKF szerint, mivel az elmaradt begyűjtés pótlására másnap automatikusan kísérletet tesznek, így a közszolgáltatási díjszámlát változatlan összeggel állítja ki a társaság. (Vagyis nem számíthatunk számlajóváírásra!)

A hulladékszállítás elmaradását a társaság ügyfélszolgálatán telefonon vagy e-mailben kell bejelenteni: fkfzrt@fkf.hu, illetve a 06-40-353-353 telefonszámon.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek