A születésnapos Csepeli Szabadkikötőről hallgathatsz érdekes előadást

Desktop
(fotó: Westbay)
(fotó: Westbay)

Mint arról beszámoltunk, idén 90 éves a Csepeli Szabadkikötő. Ebből az alkalomból helytörténeti előadást hallgathatok meg a Sétáló utcai Könyvtárban.

A november 28-án, szerdán délután 5-kor kezdődő Helytörténeti esték című előadássorozat következő programján megismerhetjük a Szabadkikötő kialakulásának körülményeit, valamint azt, hogy milyen fejlődési szakaszokon ment át az elmúlt évtizedek alatt. Az előadást Zémann István, a Csepeli Helytörténeti és Városszépítő Egyesület tagja tartja – jelezte a könyvtár.

2018-ban egyébként több közlekedéstörténeti évfordulót ünnepelhetünk:

150 éve alakult meg az állami vasúttársaság - Magyar Királyi Államvasutak;

100 éve szállt fel az első magyar postarepülőgép;

90 éve, 1928. október 20-án, gróf Bethlen István miniszterelnök jelenlétében Horthy Miklós kormányzó felavatta a Magyar Királyi Budapesti Vámmentes Kikötőt.

 

Ha érdekel a történelem és ezen belül szűkebb lakókörnyezeted múltja, akkor ezt ne hagyd ki!

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek