Közbeszerzést írtak ki a csepeli gerincút még hiányzó szakaszainak tervezésére

Desktop
A középső szakasz még hiányzik (fotó: Colas Hungária)
A középső szakasz még hiányzik (fotó: Colas Hungária)

A BKK az európai közbeszerzési értesítőn, a TED-en kihirdette a csepeli gerincút folytatásának előkészítését célzó közbeszerzést. A majdani nyertes feladata a II-III. ütem megtervezése lesz.

A megtervezendő út új nyomvonalon épül meg, a becsült hossza 6,8 kilométer. A kiírás tartalmazza egy mintegy 2 kilométeres elsőrendű árvízvédelmi védvonal megtervezését is – írja a magyarepitok.hu.

A régóta tervezett gerincút célja, hogy a települések belterületét elkerülve összekösse a Csepel-sziget lakott területeit a fővárossal. A fejlesztés jelentőségét az adja, hogy az utóbbi évek agglomerációs népességrobbanása miatt a sziget településeiről egyre nehezebb bejutni Budapestre, a csúcsidőben hatalmas dugók terhelik az utakat.

A gerincút első szakaszát 2013-ban már átadták. Az elkerülő északi végét a csepeli Teller Ede út képezi, míg a déli szakaszt a Tököl mellől induló, Halásztelek és Szigetszentmiklós közt elhaladó, az M0-s felett a Lakihegy és Csepel közötti területig átvezetett 5103-as közút.

A mostani kiírás tárgyát a két fenti szakasz közötti átkötés megoldása képezi. A második ütemben a Posztógyár utcát hosszabbítják meg a Mag utcáig. A harmadik ütemben a nyomvonal a Mag utcán és a Salak úton, majd beépítetlen területeken haladva éri el a II. Rákóczi Ferenc utat a Cseresznyefa utcánál – írtuk meg korábban.

A majdani nyertes ajánlattevő számára többek közt az alábbi feladatokat jelöli ki a hirdetmény:

  • tanulmányterv,
  • környezeti hatásvizsgálat,
  • két teljeskörű engedélyezési tervdokumentáció (Budapest közigazgatási határán belül és kívül),
  • két kisajátítási terv (Budapest közigazgatási határán belül és kívül),
  • két teljeskörű kiviteli tervdokumentáció (Budapest közigazgatási határán belül és kívül) elkészítése.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?