A Csepel-sziget turisztikai fejlesztéséért lobbizik a kerékpáros klub

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: Turizmus.com)
(fotó: Turizmus.com)

Bringás paradicsom lesz a Csepeli-szigetből? – teszi fel a kérdést a Magyar Kerékpárosklub. Nos, egy biztos, dolgoznak rajta.

Október végén megbeszélésen, november elején pedig útvonalbejáráson vett részt a Magyar Kerékpárosklub, amin a Magyar Közút, az Aktív Magyarország, Ráckeve, Makád, Szigetújfalu, Szigetszentmárton szakemberei, vezetői is ott voltak. A találkozó apropója az volt, hogy a ráckevei önkormányzat szeretne egy turisztikai útvonalat kitáblázni Ráckeve – Szigetújfalu – Szigetszentmárton útvonalon. A megbeszéléseken felvetődött több alternatív lehetőség is, ezek vizsgálata a közeljövőben megtörténik – számolt be az eseményről honlapján a szervezet.

Ennek apropóján a Magyar Kerékpárosklub kezdeményezett egy turisztikai fejlesztést, ami az egész szigetre vonatkozna. Ennek lényege, hogy egy, a szigetet körbetekerhető út jöjjön létre. Az út főbb elemei, az egész szigetet körbeölelő gátrendszer koronáján futnának.

Vereckei Zoltán, Ráckeve alpolgármestere felkarolta az ötletet, és a többi polgármesternél is kedvező fogadtatásra talált az idea. A megvalósítás első lépése, hogy a helyhatóságok összefognak és elkészítettnek egy tanulmánytervet, amivel a megfelelő helyeken lehet lobbizni. Erre a ráckevei önkormányzat már előkészületeket is tett.

"Meglátásunk szerint, a Csepel-sziget kerékpáros turisztikai fejlesztése nem csak a turisták érdekeit szolgálná, de erősítené a helyi vállalkozásokat, önkormányzatokat, mukahelyeket teremtene valamint árvízvédelem és hivatásforgalmi kerékpározás szempontjából is segítséget nyújtana. Mindezek mellett, mivel a lehetséges út egyes elemei már rendelkezésre állnak, a megvalósítás költségei sem lennének óriásiak. A fentiekhez kapcsolódóan, 2019-re elkészülhet a Ráckeve és Tasi zsilip közötti, gáton vezetett, aszfaltozott kerékpárút" – írta a kerékpáros klub.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek