Így akarják megvédeni a vasúti jegyvizsgálókat a veréstől

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: MÁV-START)
(forrás: MÁV-START)

Nem elég a testkamera, a jegyellenőröket ért sorozatos támadások miatt további intézkedéseket vezet be a MÁV-START.

Tavaly majdnem százszor ütötték, verték, rúgták, kőpték le a MÁV jegyellenőreit, ezért a társaság most újabb biztonsági intézkedést vezet be a kollégáik védelmében. A jövőben egyes vonalakon a jegyvizsgálók párosan ellenőrzik a jegyeket, a délután 6 és reggel 6 óra között egyedül szolgálatot teljesítő munkatársaik mellé pedig vasútőrt vagy készenléti rendőrt biztosít a MÁV-START. A vonatokon és az állomásokon pedig hangos beszélőn figyelmeztetik az utasokat arra, hogy a közfeladatot ellátó személyek elleni erőszak bűncselekménynek minősül, és büntetőjogi következményekkel jár.

2017-ben 87 alkalommal érte a jegyvizsgálókat valamilyen támadás. Jellemzően arcon ütötték, leköpték őket, illetve szidalmazták őket, de az is előfordult, hogy késsel fenyegették vagy megrúgták őket. Az elkövetők több mint háromnegyede menetjegy nélkül vagy érvénytelen jeggyel akart utazni. A bántalmazások csaknem 70 százaléka a nagy utasforgalmat bonyolító budapesti elővárosi vasútvonalakon történt. Ezen belül a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon fordult elő a legtöbb atrocitás, az esetek 36 százaléka - áll a MÁV-START közleményében.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek