Megszavazták: továbbépülhet a csepeli gerincút

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kép a szerdai közgyűlésről, fotó: budapest.hu
Kép a szerdai közgyűlésről, fotó: budapest.hu

Szerdai ülésén a fővárosi közgyűlés  egyhangúlag döntött arról, hogy bruttó 400 millió forintos összköltséggel végezzék el a csepeli gerincút második és harmadik ütemének tervezési feladatait.

A gerincút Szabadkikötő út és a Posztógyár utca közötti szakasz már megépült, de még két szakasza lenne a projektnek. A második ütem, a Posztógyár utcának a Mag utcáig tartó szakasza esetében korábban készültek tervek, de ezekre nincs jogerős építési engedély és elavultak. A harmadik ütemre nincsenek tervek, a nyomvonal a Mag utcán és a Salak úton, majd beépítetlen területeken haladva éri el a II. Rákóczi Ferenc utat a Cseresznyefa utcánál.

Egyrészt szükséges a második ütem korábbi tervének felülvizsgálata, szükség esetén új tervek készítése, másrészt a harmadik ütem tervezési feladatainak elvégzése, az engedélyezési és a kiviteli tervek elkészítése, valamint az építési engedély megszerzése.

A csepeli gerincút második és harmadik ütemének kiépítésével kényelmesebben és gyorsabban lehetne eljutni a szigetről és Csepel bizonyos részeiről Budapest belső kerületeibe. És a kerület lakóövezeteiben az átmenő forgalom és a környezeti terhelés is csökkenhetne, nőhetne a helyi gazdasági vállalkozások versenyképessége.

A tervezési feladatokra a fedezet rendelkezésre áll, idén 160 millió, jövőre 240 millió forinttal - írta a döntésről beszámoló budapest.hu.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek