Jézus Szíve templom

1214 Budapest, Sas u. 10. | +36-1-276-9323
Desktop

1929. február 2-án kelt leiratában Shvoy Lajos megyéspüspök leiratban értesítette Róbl Jánost, csepeli plébánost, hogy új önálló lelkészséget szervez a plébánia területén.

A lelkészség első lelkészévé Markó Gyula csepeli hitoktatót, kórházlelkészt nevezte ki.

Az 1929. április 23-án kelt püspöki leirat mondta ki a csillagtelepi új lelkészség felállítását és a csepeli plébánia területétől való elszakadást. Ekkor a lelkészségnek 4000 híve volt.

1929. szeptember 22-én szentelte fel Shvoy püspök úr az egyházközség két harangját, melyet a hívők által szervezett juniális bevételéből vásároltak. Ebben az időben az egyházközség liturgikus élete a csillagtelepi állami óvodában folyt, így a harangtornyot is itt állították fel.

1930. január elsején a Csepel II. "Jézus Szíve" lelkészség hivatalosan is önállóságot nyert. Ez év elején megalakult a templomépítő bizottság.

1930. április 2-án Shvoy Lajos megyéspüspök letette a II. kerület templomának az alapkövét a Weiss Manfréd családja által adományozott telken. A vitéz Irsy László tervei szerint épített templom alig három év alatt épült fel. A templom felépítése 42 ezer pengőbe került. A felszerelésre további 12 ezer pengőt költöttek.

1933. szeptember 17-én került sor a templom felszentelésére.

Folytatás: http://csepel2.plebania.hu/

Nyitvatartás:

Szentmisék:

Hétfõ: 18 óra.

Kedd: 7 óra.

Szerda: 7 óra.

Csütörtök: 18 óra.

Péntek: 18 óra.

Szombat: 18 óra.

Vasárnap: 7, 9, 11, 18 óra.

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-276-9323
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek