Jézus Szíve templom

1214 Budapest, Sas u. 10. | +36-1-276-9323

Oszd meg másokkal!

Desktop

1929. február 2-án kelt leiratában Shvoy Lajos megyéspüspök leiratban értesítette Róbl Jánost, csepeli plébánost, hogy új önálló lelkészséget szervez a plébánia területén.

A lelkészség első lelkészévé Markó Gyula csepeli hitoktatót, kórházlelkészt nevezte ki.

Az 1929. április 23-án kelt püspöki leirat mondta ki a csillagtelepi új lelkészség felállítását és a csepeli plébánia területétől való elszakadást. Ekkor a lelkészségnek 4000 híve volt.

1929. szeptember 22-én szentelte fel Shvoy püspök úr az egyházközség két harangját, melyet a hívők által szervezett juniális bevételéből vásároltak. Ebben az időben az egyházközség liturgikus élete a csillagtelepi állami óvodában folyt, így a harangtornyot is itt állították fel.

1930. január elsején a Csepel II. "Jézus Szíve" lelkészség hivatalosan is önállóságot nyert. Ez év elején megalakult a templomépítő bizottság.

1930. április 2-án Shvoy Lajos megyéspüspök letette a II. kerület templomának az alapkövét a Weiss Manfréd családja által adományozott telken. A vitéz Irsy László tervei szerint épített templom alig három év alatt épült fel. A templom felépítése 42 ezer pengőbe került. A felszerelésre további 12 ezer pengőt költöttek.

1933. szeptember 17-én került sor a templom felszentelésére.

Folytatás: http://csepel2.plebania.hu/

Nyitvatartás:

Szentmisék:

Hétfõ: 18 óra.

Kedd: 7 óra.

Szerda: 7 óra.

Csütörtök: 18 óra.

Péntek: 18 óra.

Szombat: 18 óra.

Vasárnap: 7, 9, 11, 18 óra.

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-276-9323
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek