BGSzC Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakgimnáziuma

1212 Budapest, Széchenyi u. 93-95. | +36-1-278-3060 | http://www.vasarhelyi.info
Desktop

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum (BGSzC) Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakgimnáziuma

Az 1986-ban épült intézményben folyó oktató-nevelő munka célja: általános műveltséggel és korszerű, konvertálható szakmai ismeretekkel rendelkező, ismereteiket önműveléssel továbbfejleszteni képes fiatalok kibocsátása.

A szakmai képzés fő célja: a piacorientált kereskedelmi szemléletmód kialakítása, a munkaerő piaci tudáselvárásoknak való megfeleltetés. Tanulóink a nyári szakmai gyakorlat és az év közbeni üzemlátogatások és egyéb külső szakmai programok segítségével gyakorlati tapasztalatokat is szereznek az egyébként is gyakorlatorientált képzés közben.

A 9-12. évfolyamon az általános műveltséget megalapozó egységes képzést nyújtunk, valamint szakmai tantárgyakat oktatunk Kereskedelem (XXVI.) ágazatban. A 12. évfolyam végén a tanulók kétszintű érettségi vizsgát tesznek, amelynek része a komplex szakmai érettségi vizsga, ennek megfelelően a tanulók szakmai végzettséget is kapnak. Az itt szerzett érettségi bizonyítvány felsőfokú oktatási intézményekben továbbtanulásra, illetve az iskola szakképző évfolyamain államilag elismert közép- vagy felsőfokú kereskedelmi szakmai képesítések megszerzésére jogosít.

Érettségi után két szakmában – Kereskedő és Logisztikai ügyintéző – indítunk 1 éves képzéseket, amelyekre a saját tanulóinkon kívül azok jelentkezhetnek, akik azonos szakmai tantárgyakat tanultak a szakközépiskolában. 54 341 01 Kereskedő és 54 345 01 Logisztikai ügyintéző szakmákban két éves esti képzést is szervezünk. Minden érettségi utáni képzésünk 25 éves korig ingyenes.

Iskolánk profiljának megfelelően külön hangsúlyt kap a kommunikatív nyelvoktatás. Emelt óraszámban, heti 5 órában tanítjuk a fő nyelvet (angol vagy német), és a 11. évfolyamtól választható egy másodnyelv is heti 2 vagy 3 órában (angol, német, francia, olasz). Az Erasmus+ pályázat, valamint multimédia nyelvi laboratórium, diákcsere program célnyelvi környezetben, képi- és hanganyagok, a legújabb nyelvkönyvek, idegen nyelvű kiadványok, szótárak, idegen nyelvi levelezési könyvek segítik a tanulókat a sikeres nyelvtanulásban.

Kiemelt szerepe van az informatika-oktatásnak is. Informatikai szaktantermeinkben diákjaink korszerű számítógépeken tanulják az informatikát. Iskolánk ECDL-vizsgaközpontként működik, tanulóinknak lehetősége van az Európai Unió által elfogadott egységes Európai Számítógép-használói Jogosítvány megszerzésére.

Könyvtárunk több mint 22 000 kötetet számlál: a kötelező olvasmányok, szépirodalmi művek, szótárak, lexikonok, nyelvi és szakmai jellegű irodalom a tanórákra, vizsgákra, versenyekre való felkészülés optimális feltételeit teremtik meg.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek