BGSzC Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakgimnáziuma

1212 Budapest, Széchenyi u. 93-95. | +36-1-278-3060 | http://www.vasarhelyi.info

Oszd meg másokkal!

Desktop

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum (BGSzC) Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakgimnáziuma

Az 1986-ban épült intézményben folyó oktató-nevelő munka célja: általános műveltséggel és korszerű, konvertálható szakmai ismeretekkel rendelkező, ismereteiket önműveléssel továbbfejleszteni képes fiatalok kibocsátása.

A szakmai képzés fő célja: a piacorientált kereskedelmi szemléletmód kialakítása, a munkaerő piaci tudáselvárásoknak való megfeleltetés. Tanulóink a nyári szakmai gyakorlat és az év közbeni üzemlátogatások és egyéb külső szakmai programok segítségével gyakorlati tapasztalatokat is szereznek az egyébként is gyakorlatorientált képzés közben.

A 9-12. évfolyamon az általános műveltséget megalapozó egységes képzést nyújtunk, valamint szakmai tantárgyakat oktatunk Kereskedelem (XXVI.) ágazatban. A 12. évfolyam végén a tanulók kétszintű érettségi vizsgát tesznek, amelynek része a komplex szakmai érettségi vizsga, ennek megfelelően a tanulók szakmai végzettséget is kapnak. Az itt szerzett érettségi bizonyítvány felsőfokú oktatási intézményekben továbbtanulásra, illetve az iskola szakképző évfolyamain államilag elismert közép- vagy felsőfokú kereskedelmi szakmai képesítések megszerzésére jogosít.

Érettségi után két szakmában – Kereskedő és Logisztikai ügyintéző – indítunk 1 éves képzéseket, amelyekre a saját tanulóinkon kívül azok jelentkezhetnek, akik azonos szakmai tantárgyakat tanultak a szakközépiskolában. 54 341 01 Kereskedő és 54 345 01 Logisztikai ügyintéző szakmákban két éves esti képzést is szervezünk. Minden érettségi utáni képzésünk 25 éves korig ingyenes.

Iskolánk profiljának megfelelően külön hangsúlyt kap a kommunikatív nyelvoktatás. Emelt óraszámban, heti 5 órában tanítjuk a fő nyelvet (angol vagy német), és a 11. évfolyamtól választható egy másodnyelv is heti 2 vagy 3 órában (angol, német, francia, olasz). Az Erasmus+ pályázat, valamint multimédia nyelvi laboratórium, diákcsere program célnyelvi környezetben, képi- és hanganyagok, a legújabb nyelvkönyvek, idegen nyelvű kiadványok, szótárak, idegen nyelvi levelezési könyvek segítik a tanulókat a sikeres nyelvtanulásban.

Kiemelt szerepe van az informatika-oktatásnak is. Informatikai szaktantermeinkben diákjaink korszerű számítógépeken tanulják az informatikát. Iskolánk ECDL-vizsgaközpontként működik, tanulóinknak lehetősége van az Európai Unió által elfogadott egységes Európai Számítógép-használói Jogosítvány megszerzésére.

Könyvtárunk több mint 22 000 kötetet számlál: a kötelező olvasmányok, szépirodalmi művek, szótárak, lexikonok, nyelvi és szakmai jellegű irodalom a tanórákra, vizsgákra, versenyekre való felkészülés optimális feltételeit teremtik meg.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek