Szabóky Adolf Általános és Szakképző Iskola

1211 Budapest, Transzformátorgyár u. 7. | +36-1-277-8301, +36-1-276-0022, +36-20-406-0710 | https://szakisuli.hu, http://csiszi.eu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Van Csepelen egy szakközépiskola, ahol olyan hiányszakmákra képezik a tanulókat, melyekben komoly szakemberhiány alakult ki napjainkra. A Szabóky Adolf Általános és Szakképző Iskola Budapest XXI. kerületében a jövő szakembereit oktatja Kőműves, Épület- és szerkezetlakatos, Asztalos, Hegesztő, Festő, mázoló és tapétázó, Eladó, Női szabó szakirányon.

A szakértői véleménnyel rendelkező sajátos nevelési igényű tanulók is olyan piacképes szakmához juthatnak az iskolában, mint például a Szobafestő, Élelmiszer-, vegyi áru eladó, Vendéglátó eladó, Parkgondozó vagy a Textiltermék-összeállító.

A szakemberek hiánya a munkaerőpiacon már ott megmutatkozik, hogy a nyári szakvizsgákat követően szinte az iskola kapujában várják a vállalkozók a Szabókyban végzetteket azonnali kezdéssel, munkaszerződéssel. A záróvizsgát követően pedig lehetőség van az érettségi vizsgára felkészülni az intézményben.

A tanulókat természetesen ösztönözni kell. Az iskolában működő ösztöndíjrendszerről Istvánfy Attila igazgató úr adott tájékoztatást: „A tanév elején 60.000,- Ft-ig terjedő azonnali Iskolakezdési támogatást fizetünk a hozzánk beiratkozóknak. A további pénzbeli támogatások három pillérre épülnek, melynek köszönhetően a hiányszakmás tanuló akár 750 ezer forintot is hazavihet egy tanév alatt. A hiányszakmát elsajátító, végzős tanulóinknak a szakvizsgával együtt egy B kategóriás jogosítvány megszerzésének lehetőségét is felajánljuk, méghozzá teljesen ingyen!

Felnőttek részére 7-8. Általános iskolai, továbbá Hegesztő, Épület- és szerkezetlakatos, Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, Női szabó képzést szervezünk esti tagozaton. A képzések - a vizsgákat is beleértve - teljesen ingyenesek, sőt havi ösztöndíjjal támogatottak.

Leendő tanulóink részére további tájékoztatás telefonon (277-8301, 276-0022), Facebook oldalunkon és a www.szakisuli.hu weboldalunkon nyújtunk.

Iskolánk 2006. szeptember 1. óta működik. Fenntartónk a Csepel-sziget Humánerőforrás Fejlesztő és Foglalkoztatást Támogató Alapítvány. Célkitűzéseink és elképzeléseink között szerepel a halmozottan hátrányos helyzetű, tanulásban akadályozott fiatalok komplex képzési rendszerének, képességfejlesztésének megvalósítása úgy, hogy az általános iskola elvégzését követően, mintegy kényszerpályán mozogva, alternatív lehetőséget adjunk a szakmai ismeretek - adott esetben - testre szabott megszerzésére, az esélyegyenlőség figyelembe vételével a továbbtanulásuk folyamatos biztosítására.

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.