Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnázium

1211 Budapest, Kossuth Lajos u. 12. | +36-1-427-2700/Központ, +36-1-276-4167/Titkárság | http://www.kossuth-csepel.hu
Desktop

Iskolánk 1951–52-ben 6. számú Gépipari Technikum néven épült a korabeli igényeknek megfelelően. Az iskola épülete később új épületekkel bővült. A jövőbe tekintés jegyében a 70-es évek közepén profilváltásra került sor. 1989-ben igen kellemes, zöld környezetben, a Francia-öböl közelében megépült egy repülős tanhangár, oktatási bázis, ahol nyugodt körülmények között folyik a repülőgép-szerelő és a repülőgép-műszerész szakmák képzése.

A két tanítási nyelvű osztályban a képzés öt éves. Az előkészítő évet követő négy évben közismereti és szakmai alapozó tárgyakat tanulnak angol nyelven. Érettségin több tárgyból angol nyelven kell vizsgázni, majd középfokú, vagy felsőfokú nyelvvizsgát kap a tanuló. A szakmát előkészítő szakközépiskolai osztályokban négy évig közismereti és szakmai alapozó tárgyakat tanulnak a diákok. A negyedik év végén érettségi vizsgát kell tenni. Az érettségit követően egy illetve két év alatt felkészülhet a választott szakmára az a diák, aki eredményes érettségi vizsgát tett. A szakmai vizsgát követően további 1 év alatt elérhető a technikus végzettség.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-427-2700/Központ, +36-1-276-4167/Titkárság
Email:info@kossuth-csepel.hu
Honlap:http://www.kossuth-csepel.hu
Facebook:https://www.facebook.com/kossuth.csepel
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.