Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnázium

1211 Budapest, Kossuth Lajos u. 12. | +36-1-427-2700/Központ, +36-1-276-4167/Titkárság | http://www.kossuth-csepel.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Iskolánk 1951–52-ben 6. számú Gépipari Technikum néven épült a korabeli igényeknek megfelelően. Az iskola épülete később új épületekkel bővült. A jövőbe tekintés jegyében a 70-es évek közepén profilváltásra került sor. 1989-ben igen kellemes, zöld környezetben, a Francia-öböl közelében megépült egy repülős tanhangár, oktatási bázis, ahol nyugodt körülmények között folyik a repülőgép-szerelő és a repülőgép-műszerész szakmák képzése.

A két tanítási nyelvű osztályban a képzés öt éves. Az előkészítő évet követő négy évben közismereti és szakmai alapozó tárgyakat tanulnak angol nyelven. Érettségin több tárgyból angol nyelven kell vizsgázni, majd középfokú, vagy felsőfokú nyelvvizsgát kap a tanuló. A szakmát előkészítő szakközépiskolai osztályokban négy évig közismereti és szakmai alapozó tárgyakat tanulnak a diákok. A negyedik év végén érettségi vizsgát kell tenni. Az érettségit követően egy illetve két év alatt felkészülhet a választott szakmára az a diák, aki eredményes érettségi vizsgát tett. A szakmai vizsgát követően további 1 év alatt elérhető a technikus végzettség.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-427-2700/Központ, +36-1-276-4167/Titkárság
Email:info@kossuth-csepel.hu
Honlap:http://www.kossuth-csepel.hu
Facebook:https://www.facebook.com/kossuth.csepel
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek