Sétáló utcai Könyvtár - Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Desktop

Nyári nyitvatartási rend a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár tagkönyvtáraiban 2019. június 1. és szeptember 8. között.

A 600 m2-es könyvtárunkban széleskörű szolgáltatással várjuk. A hagyományos könyvtári ellátás mellett internet használatot, számítógépes információt is biztosítunk.

Reméljük, olvasóink mindazt megtalálják, amire tanuláshoz, továbbképzéshez, szórakozáshoz szükségük van. Az adminisztrációs övezetben intézhetik a „hivatalos” teendőket; a könyvtárhasználathoz szükséges regisztrációt, a beiratkozást, itt történik a kölcsönzés és visszavétel is. A kölcsönző térben közel 53000 dokumentumból válogathatnak olvasóink; a könyvek, folyóiratok mellett CD, CD-ROM, hangoskönyv, videó, DVD gyűjtemény áll rendelkezésükre. Nyelvet tanuló olvasóinknak idegen nyelvű oktatócsomag kölcsönzését kínáljuk.

Dokumentumaink választéka kéthetente újdonságokkal gyarapszik. Olvasóink tájékozódását a könyvtáros személyes közreműködése mellett két számítógépes katalógus is segíti. 21 férőhelyes olvasótermi övezetben a csak helyben használható kézikönyvek mellett az egyik számítógépes munkaállomáson elektronikus folyóiratok, adatbázisok on-line tartalmú ingyenes elérését is biztosítjuk. Ugyanezen a gépen érhetők el a NAVA-pont szolgáltatásai - ingyenesen.

Beiratkozott olvasóinknak 14 gépen biztosítunk internet-hozzáférést. Kialakításuknál gondoltunk a csökkentlátó, ill. kerekes székkel érkező használókra is. Könyvtárunk területén 2009 végétől vehető igénybe a saját laptoppal történő internetezés, a WiFi.

Az Önnek szükséges dokumentumokról másolatot készítünk, de szkennelésre, pendrive-ra vagy CD-re mentésre is van lehetőség.

Gyerekolvasóink számára külön olvasóteret alakítottunk ki, ahol a képes-, mesekönyvekkel, játékokkal, rendszeres foglalkozásokkal várjuk a jövő olvasóit.

Szeretettel várjuk minden régi és új olvasónkat!

A saját laptop, a könyvtári számítógép és az internet használatáról

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár katalógusa

Nyitvatartás:

Hétfő12.00 – 19.00
Kedd10.00 – 17.00
Szerda12.00 – 19.00
Csütörtök10.00 – 17.00
Péntek10.00 – 17.00
Szombat09.00 – 14.00

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes
Wifi:fizetős
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek