Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény - Királyerdei Művelődési Ház

1213 Budapest, Szent István út 230. | +36-1-278-2748 | http://www.csepelivaroskep.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Gyűjteményünk több évtizedes múltra tekint vissza. Elődeink a 60-as évektől gyűjtötték a Csepel története szempontjából fontos anyagokat, Csepel emlékeit, a helyi érdekességeket; amelyeket 1985-től intézményesült formában (Csepel Galéria és Helytörténeti Gyűjtemény, a mai Szent Imre tér 3.) mutattak be az érdeklődőknek. A Gyűjteménynek 2005 óta a Királyerdei Művelődési Ház ad otthont. Állandó kiállításunk 2014-ben nyerte el mai formáját, február 28-ától „Csepel és a gyár története” címmel több, mint 300 m2-en mutatjuk be gyűjteményünk legértékesebb, legérdekesebb darabjait. Munkatársaink az elődök munkájának továbbvitele mellett a XXI. század új kihívásainak is igyekeznek megfelelni.

Célkitűzésünk a helyi ismeretek bővítése közérthető, szórakoztató formában; a hagyományosnak tekinthető múzeumi feladatok mellett nyitni szeretnénk minden korosztály felé. Különböző tematikus rendezvényekkel, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várjuk az érdeklődőket, de ki is lépünk a gyűjtemény falai közül pl. Csepszi, a guruló kiállítás segítségével. Részt veszünk helyi és országos rendezvényeken, programsorozatokon.

Állandó kiállításunk különlegességei: tapintható tárgyrekonstrukciók, régi csepeli térképek, archív filmhíradó részletek Csepelről (némafilm is!), élőképek, Csepel teherautó vezetőfülke, emlékérme készítése présgéppel és még sok minden más.

Nyitvatartás:

Szerda08.00 – 14.30
Péntek14.00 – 18.00
Szombat09.00 – 13.00

Előzetes egyeztetéssel, csoportos látogatás esetén a nyitvatartási időtől eltérő időpontban is látogatható kiállításunk.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek