Megint megbüntették a Csepeli Hírmondót

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: Csepeli Hírmondó)
(fotó: Csepeli Hírmondó)

Megsértette az esélyegyenlőség elvét az uniós választásokat megelőző kampányidőszakban a csepeli önkormányzat lapja, a Csepeli Hírmondó, ezért a Fővárosi Választási Bizottság 149 ezer forint bírságot rótt ki az újságra.

A Fővárosi Választási Bizottsághoz (FVB) Bogád Zoltán ellenzéki aktivista (a megszűnt Együtt egyik alapítója), valamint az MSZP fordult kifogással – írta meg a Media1.

Az FVB egyetértett a panaszosokkal, hogy a Csepeli Hírmondó jogsértést követett el, amikor idei, 10. évfolyamának 7., 8. és 9. lapszámaiban csak a Fideszhez köthető politikusok, például Orbán Viktor miniszterelnök, Németh Szilárd fideszes politikus és a szintén Fidesz-KDNP-s Novák Katalin kaptak megjelenési lehetőséget, míg a többi, az uniós választáson résztvevő párt jelöltjei nem. Az FVB a bírságon felül eltiltotta a Csepeli Hírmondót a további jogsértéstől.

A bizottság súlyosbító körülményként értékelte, hogy a lap közpénzből jelenik meg, és a határozat alapján elvárható lenne, hogy semleges pozíciót foglaljon el.

A lapot nem először büntették meg ilyen okokból. A tavalyi országgyűlési választások előtt a Nemzeti Választási Bizottság szabott ki 1 millió 380 ezer forintos bírságot az újságra, amiért „önkormányzati lapként a Fidesz jelöltjének, Németh Szilárdnak aránytalanul nagyszámú megjelenítésével, valamint az Orbán Viktor és Tarlós István, a Fidesz-KDNP álláspontját megjelenítő szerepeltetésével megsértette az esélyegyenlőség a jelöltek és jelölő szervezetek közti eljárási alapelvet”.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?