Voksturisták Csepelen?

Oszd meg másokkal!

Desktop

Több száz, ízes magyarsággal beszélő, vagy éppen magyarul nem is tudó szavazó adta le voksát a vasárnapi országgyűlési választáson Csepelen – írta meg a hvg.hu.

A portál szavazatszámláló bizottsági tagoktól értesült a dologról. Állításuk szerint sora érkeztek mind a lakótelepi, mind a kertes házas szavazókörökbe olyan szavazók, „akik bár szintén rendelkeztek a szavazókörük területére szóló lakcímkártyával, a magyar nyelvet még olyan szinten sem beszélték, hogy megértsék, milyen dokumentumokat kér vagy milyen kommentárokat fűz a szavazólap átadásához a szavazóköri delegált.” – írta a lap.

„Egy kisebb ellenzéki párt hvg.hu-nak nyilatkozó delegáltja állítása szerint egy idő után tudatosan kezdte figyelni a születési hely rovatot az igazolványokon, és feltűnt neki, hogy kiemelkedően nagy számban érkeznek például a Maros megyei Szovátán születettek. Illetve az is, hogy a saját szavazókörében megjelent csaknem 40 határon túli születésű szavazó az adott lakótelep ugyanazon 3 lépcsőházába volt bejelentve.” – olvasható a hvg.hu cikkében.

„Segítsen má’, nem találom a Fideszt!” – dugta ki a fejét a szavazófülkéből vasárnap – nem kis derültséget keltve ezzel – egy ízes magyarsággal beszélő idősebb nő a csepeli lakótelep egyik szavazókörében. A nőnek a hvg.hu-hoz eljutott beszámolók szerint a helyi szavazatszámláló bizottság kormánypárti delegáltja segített, hogy megtalálja, amit keresett.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek