Újabb jelölt szállt ringbe a csepeli-soroksári országgyűlési képviselői posztért

Oszd meg másokkal!

Desktop
Ki lesz a befutó?
Ki lesz a befutó?

Megosztottak a pártok az országgyűlési képviselőjelöltek kérdésében, nincs közös jelölt a bal-közép oldalon Csepelen és Soroksáron.

Amit már korábban is tudni lehetett, Németh Szilárd a Fidesz-KDNP színeiben, Bereczki Miklós a Jobbik zászlaja alatt indul Budapest 17. számú választókerületében, vagyis Csepelen és Soroksáron a tavaszi országgyűlési képviselő választáson.

Az sem nagyon volt kérdéses, hogy Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa – aki 2014-ben legyőzte Németh Szilárdot – szintén megméretteti magát.

Ami újdonság, hogy az MSZP is bejelentkezett, miszerint a párt egyik „erősemberét”, a párt egyik parlamenti vezérszónokát, Bangóné Borbély Ildikót indítják a választásokon csepeli-soroksári jelöltként.

Az Index megtudta, hogy az MSZP még karácsony előtt megkereste Szabó Szabolcsot, hogy legyen az MSZP és a Párbeszéd jelöltje, azonban az Együtt politikusa ezt visszautasította mondván: az Együtt a politikai közössége, nem hagyja el. Szerinte az MSZP nem a kompromisszumra törekedett, hanem gyakorlatilag ultimátumot adott, amit nem fogad el. Így Együtt színekben el fog indulni. Szerinte ugyanakkor az ellenzéknek koordinálnia kellene, és meg kéne adni a lehetőséget azoknak, akik 4 éve egyszer már legyőzték a Fideszt.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke azt mondta az Indexnek, hogy ezek után nem tud mit tenni az MSZP, a választási törvény szerint saját logóval kell jelöltet indítani, így kerestek saját jelöltet, ő lett Bangóné Borbély Ildikó. Természetesen, ha az Együtt nem utasítja el továbbra is a közös listát és a közös jelölteket, újra kinyílik a lehetőség Szabó Szabolcs számára is.

Így áll most a helyzet.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek