Sok uniós pénzt kap a Pesterzsébeti Egészségfejlesztési Iroda szűrésekre, életmódváltó programokra, egyéni és csoportos tanácsadásra

Desktop
Egészségnap a Pesterzsébeti Egészségfejlesztési Iroda szervezésében (forrás: Dél-pesti Kórház)
Egészségnap a Pesterzsébeti Egészségfejlesztési Iroda szervezésében (forrás: Dél-pesti Kórház)

90 millió forintos EU-támogatást kapott a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet a Pesterzsébeti Egészségfejlesztési Iroda fejlesztésére. Az uniós adófizetők pénzéből néhány eszközt szereznek be, négy szakembert vesznek fel, két klubhelyiséget, három irodát, illetve egy akadálymentesített mosdót alakítanak ki.

Mindehhez Pesterzsébet önkormányzata 9 millió forintot ad, illetve vállalta, hogy segít a kerület lakosságának mozgósításában, az információk terjesztésében, ösztönzi a lakosság programokon való részvételét is. A Pesterzsébeti Egészségfejlesztési Iroda a szűréseket, életmódváltó programokat, klubfoglalkozásokat és egyéni tanácsadásokat elsősorban három célcsoportnak szervezi: egyrészt az egészségügyi rendszer által ismert, életmódváltásra szoruló szív-érrendszeri, cukorbetegségben, daganatos betegségben szenvedőknek; másrészt a tünetekkel, panaszokkal rendelkező, de kezelés alatt még nem álló betegeknek; harmadrészt a magas kockázattal élő, de még nem beteg csoportoknak (dohányosok, krízishelyzetben lévők, problémás ivók).

A projekt 2020. szeptember 30-áig tart.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek