Jótékonysági est egy kislány gyógyulásáért

Oszd meg másokkal!

Desktop
Szikszai Szintia (fotó: ittlakunk.hu - Lezseren)
Február 15-én jótékonysági estet rendeznek Angyalföldön egy halmozottan sérült, 9 éves kislány, Szikszai Szintia ausztriai műtétjéhez hiányzó közel 1 millió forint előteremtése érdekében.
 
„A szeretet erejével” elnevezésű rendezvény fővédnöke és egyik előadója Prof. Dr. Bagdy Emőke, Prima Primissima díjas pszichológus, fellépői pedig ismert népzenei és könnyűzenei előadók lesznek. A műsor vezetője Joshi Bharat.
 
A jótékonysági est szervezői a támogatói jegyekből befolyó teljes bevételt a beteg gyermek családjának ajánlják fel, a műtét költségeinek fedezésére.
 
Szintia születése után kétszer is bölcsőhalált szenvedett, ami miatt agysejtjeinek háromnegyede károsodott, ezért sem beszélni, sem járni nem tud, ráadásul a fellépő oxigénhiány következményeként súlyos epilepsziában szenved. Egy Bécsben elvégzendő őssejt-beültetési műtét sokat javíthatna Szintia állapotán, esélyt adhatna számára a beszéd és a járás elsajátításához is. A műtét teljes költsége mintegy 4 millió forint, amelyből még közel 1 millió forint hiányzik. 
 
„Szintia értelmileg teljesen egészséges, tiszta tudatú, és mindent megtesz a gyógyulása érdekében. A bécsi őssejt-kezeléssel állapota nagymértékben javulhatna, ugyanis garantáltan megszűnne az epilepsziája, emellett a mozgáskoordinációja is szépen fejlődhetne, valamint immunrendszere és izmai is megerősödnének” - mondja a Szintiát és nővérét egyedül nevelő édesanya, Bíró Evelina. 
 
Mivel Szintia napi 24 órás gondoskodást igényel, édesanyja dolgozni sem tud, ennek ellenére lányát az elmúlt években különféle speciális kezelésekre vitte, többek között egyéni fejlesztésre a Pető Intézetbe, speciális úszásra, tornára, illetve gyógypedagógiai foglalkozásokra, de a Dévény-módszert és az akupunktúrát is igénybe vették. A költséges kezelésekhez szükséges anyagi fedezetet az ugyancsak különféle betegségekkel küzdő 
édesanya korábban parókák készítéséből, manapság pedig műanyag kupakok, alumínium dobozok és papír gyűjtéséből teremti elő, ezekből azonban a bécsi műtéthez szükséges összeget nem tudja biztosítani. 
 
Az ország egész területéről érkező adományokból már összegyűlt a mintegy 4 millió forintba kerülő műtét költségének több mint háromnegyede, a fennmaradó részt szeretnék összegyűjteni a szervezők a február 15-én megrendezésre kerülő jótékonysági est támogatói jegyeiből befolyó összegből.
 
A jótékonysági esten beszédet mond a szeretet erejéről az esemény fővédnöke, Prof. Dr. Bagdy Emőke, Prima Primissima díjas pszichológus, majd a nézők ismert népzenei és könnyűzenei előadók színvonalas produkcióit élvezhetik. A fellépők között lesznek többek között Herczku Ágnes, az X-Faktorból ismert Antal Timi, Batánovics Lili, Csordás Ákos, Pál Benjámin, Tóth Marci, az MDC zenekar, valamint a Rising Star zenei 
tehetségkutatóban feltűnt Takáts Máté és Fórizs Olivér.
 
A 2015. február 15-én, vasárnap 16 órakor kezdődő, 2 órás koncert helyszíne az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ (címe: 1131 Budapest, József Attila tér 4.). A 2 ezer, 5 ezer, illetve 10 ezer forint értékű támogatói jegyeket az aszereteterejevel2015@gmail.com e-mail címen igényelhetik az érdeklődők.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?