Elhunyt Hricsovinyi István

Oszd meg másokkal!

Desktop
Egy megnyitón (fotó: Bede Orsolya)

Életének 72. évében elhunyt dr. Hricsovinyi István, a Hricsovinyi Galéria tulajdonosa, a művészek mecénása, író, ügyvéd, közéleti személyiség. Polihisztor volt, aki alkotói munkája mellett a képzőművészek, írók támogatását tekintette legfőbb feladatának - olvasható a csepel.hu-n.

A Hricsovinyi Galéria májusban lett húsz éves, amely alkalomból tárlatot nyitottak meg, ahol ismert művészek festményeit, fotóit tekinthették meg az érdeklődők. A galéria eredetileg Óbudán jött létre, majd 2006-ban került a kiállítóterem Csepelre, saját családi házába.

Hricsovinyi István feleségével, Magda asszonnyal együtt szervezte meg a kiállításokat, otthonukban saját kezűleg alakították ki a kiállítótermet és akasztották a falakra a műveket.

Házukban képzőművészeken kívül írók, irodalmárok, zeneművészek is gyakran megfordultak. Sokat tett azért, hogy Csepelen igazi irodalmi élet alakuljon ki: találkozókat szervezett írók, költők és az érdeklődő közönség számára.

Több évtizedes alkotói, a művészeket felkaroló tevékenységéért megkapta a Csepelért Díjat.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek